Van het aangekondigde album ‘De vertalingen’ van Prins, De Munnik & Den Tex streamt vanaf vandaag de eerste single.

Het is een impressionistische vertaling van ‘The Weight’ van The Band.

Op 18 februari volgt dan het album met daarop twaalf van die songs. De cd-versie telt een nummer meer dan de lp. Dat is een Nederlandse versie van Tom Waits’ ‘In The Neighborhood’. Dat nummer zal ook niet op de muziekstreamers van deze wereld te horen zijn.

Vanaf 24 februari vinden dan twee try-outs plaats van de bijbehorende voorstelling, die gevolgd wordt door een tournee in maart en april.

Tijdens die optredens worden Kees Prins, Paul de Munnik en JP den Tex begeleid door Yvonne Ebbers (gitaar) en Allie Summers (viool), terwijl Stephanie Struijk en Vera van der Poel afwisselend de achtergrondzangeres zullen zijn:

https://devertalingen.nl/

Vanaf zaterdag 5 februari zijn de drie ook regelmatig op de radio te horen: dan spelen ze ‘De Last’ ergens tussen vier en zes ’s middags in AVRO_TROS-programma ‘Muziekcafé’, niet alleen begeleid door Ebbers en Summers, maar ook door drummer Martijn Bosman en Reyer Zwart op bas.

Op vrijdag 11 februari zijn Prins, De Munnik & Den Tex amen met Ebbers te Summers te gast bij Giel Beelen op radio 2 tussen 22:00 en 0:00 uur.

Dan spelen zij meer songs dan een van dat nieuwe albums.

Een dag later kun je Kees Prins alweer horen tussen elf en een ’s morgens op Radio 1. Dan interviewt Frits Spits hem in ‘De Taalstraat’.

Bovendien doen de drie ook nog instores, waarbij ze natuurlijk ook handtekeningen uitdelen, het liefst uiteraard op exemplaren van hun album.

Je kunt ze zien en horen op 21 maart in Uptown in Hoorn, in De Waterput in Bergen op Zoom en bij Northend in Haarlem.