Nadat Neil Young zijn muziek van Spotify heeft laten verwijderen, geeft hij de muziekstreamer nog een trap na.

Die is niet helemaal onverwacht, maar heeft met de oorzaak van het verwijderen niets te maken: dat was immers het feit dat Spotify antivaxer en podcastmiljonair Joe Rogan een podium bood om zijn standpunt te ventileren.

Young’s nieuwe uitval heeft namelijk te maken met de door Spotify geleverde geluidskwaliteit. Young is al jaren een uitgesproken voorstander van het weergeven van de sound zoals die in de studio wordt opgenomen en probeerde zelf ook een systeem te ontwikkelen dat dat zou garanderen, al liep Pono spaak in de beginfase.

In een brief op zijn website stelt hij nu, dat de door Spotify geleverde geluidskwaliteit vijf procent is van het origineel, terwijl Amazon, Apple Music en Quboz wél tot honderd procent leveren.

Bovendien laat Spotify de consumenten volgens Young wel voor honderd procent betalen.

Samengevat komt het volgens Young herop neer: ‘If you support Spotify, you are destroying an art form.’

Hij besluit zijn brief met het benadrukken van het feit dat hij tegen censuur is en dat het bedrijven vrij staat te kiezen waaraan zijn willen verdienen, net als het hem vrij staat zijn muziek niet een platform te laten steunen dat schadelijke informatie verspreidt.

Hij concludeert vervolgens dat hij er trots op is schouder aan schouder te staan met de werknemers in de gezondheidszorg die elke dag hun leven wagen om anderen te helpen en besluit met de mededeling dat hij als onverwachte bonus op alle andere plekken beter klinkt:

https://neilyoungarchives.com/news/1/article?id=Spotify-More-Songs-Less-Sound

Eerdere berichten over Neil Young vind je onder meer in de categorie Nieuws.