Ook Nils Lofgren heeft zijn muziek van Spotify teruggetrokken.

Lofgren en zijn vrouw Amy zetten deze stap uit solidariteit met Neil Young, in wiens  Crazy Horse Lofgren sinds een paar jaar de tweede gitarist is.

Ze zijn onder de indruk van de door Young uitgesproken steun aan werknemers in de Amerikaanse gezondheidszorg in de brief waarin hij Spotify opriep te kiezen tussen het streamen van zijn muziek of van de Joe Rogan Experience, een podcast waarin ook anticorona-theorieën worden gepropageerd.

Lofgren noemt ze helden die hun leven eraan wijden anderen beter te maken en te redden en noemt het logisch dat je ze niet verkiest boven geld en roem, maar naar ze luistert en schouder aan schouder met ze staat.

Als gevolg daarvan heeft Lofgren zijn muziek van de laatste 27 jaar van Spotify laten halen, terwijl hij daarover ook gesprekken voert met de diverse labels waarop zijn oudere werk verscheen.

Ook roept hij andere muzikanten op hetzelfde te doen.

Aan het slot van zijn brief noemt hij muziek ‘het geheime wapen van deze planeet, dat iedere dat miljarden mensen verenigt en heelt’:

https://neilyoungarchives.com/news/3

Eerdere berichten over Nils Lofgren vind je in de categorie Nieuws.

De eerdere berichten over het verwijderen van hun muziek door Neil Young en Joni Mitchellvind je in de categorie Nieuws.