Bonnie Raitt heeft een eerste single uit van haar voor 22 april aangekondigde album ‘Just Like That’.

‘Made Up Mind’ is een cover van een nummer van de Canadese rootsrockers The Bros. Landreth en is een song die op een knappe manier invloeden uit blues, gospel en pop combineert, al klinkt deze versie niet veel anders dan het origineel.

Het is dan ook een goede song, al is het er een zoals la Raitt er de laatste jaren wel meer maakte als ze nog eens met een nieuw nummer op de radio gedraaid wilde worden.

Drummer Rickie Fataar en bassist James ‘Hutch’ Hutchinson spelen ingehouden, maar solide en swingend, terwijl toetsenist Glen Patscha daar af en toe speels achter vandaan komt op Hammond en gitarist Kenny Greenberg achter Raitt’s zang soleert tot zijzelf haar zangerige slidesolo inzet.

Het is daarmee een mooie opmaat naar haar 21e studioalbum, dat ruim vijftig jaar naar haar debuut verschijnt.

Opvallend is dat Patscha nu blijkbaar de vaste toetsenist in haar band is en dat Jon Cleary daarvan dus blijkbaar niet langer deel uitmaakt. Nog opvallender is de afwezigheid van gitarist George Marinelli, die al sinds 1993 voor haar speelt en die op haar site nog wordt opgevoerd als bandlid, al staat er bij zijn naam de opmerking dat hij alleen bij bepaalde optredens zal meespelen:

www.youtube.com/watch?v=8qTQjuUfLu0

Marinelli schreef voor ‘Just Like That’ wel samen met Raitt ‘Livin’ For The Ones’.

In een persbericht over haar nieuwe schrijft Raitt: ‘I always want to find songs that excite me, and what’s different this time is that I’ve tried some styles and topics I haven’t touched on before.’

Of dat klopt, moeten we afwachten, want dergelijke uitlatingen deed ze bij vorige albums ook weleens, terwijl daarvan niet zo veel uitkwam, al produceerde ze deze opnieuw zelf met technicus Ryan Freeland, met wie ze ook voorganger ‘Dig In Deep’ opnam.

Eerdere berichten over Bonnie Raitt vind je in de categorie Nieuws.

De recensies van haar albums ‘Slipstream’ en ‘Souls alike’ vind je in de categorie Recensies roots.