In een interview met Billboard ter gelegenheid van haar voor 22 april aangekondigde album ‘Just Like That’ interviewde Billboard’s Rebecca Milzoff Bonnie Raitt.

Daarin schetst Milzoff een beeld van Raitt via de ogen van Brandi Carlile en Lucinda Williams  en door een interview met Raitt en besteedt ze aandacht aan Raitt’s activisme door de decennia heen: haar inzet voor progressieve politici, alternatieve energiebronnen en de bescherming van het milieu.

Uiteraard wordt haar nieuwe album genoemd: daarop staat vier songs die ze zelf schreef.

Ze zegt daarvan dat die nummer steeds persoonlijke geworden, al lijkt ‘Just Like That’ een voor Raitt tamelijk traditionele indeling te kennen: in haar eigen woorden wordt het een combinatie van ‘a few ‘killer ballads’, ‘a little bit of blues’, something unusual for the guitar and some ‘pile-driving rockers’ toward the end’, terwijl er vermoedelijk ook weer een reggaenummer op staan, want Raitt nam ook een nummer van Toots Hibbert op.

Dat deed ze al eens eerder, namelijk op een van haar slechtste albums: op ‘Nine Lives’ uit 1986 zette ze ‘True Love is Hard to Find’, dat ook in haar versie een onvervalst en dus voor haar wezensvreemd reggaenummer bleef.

Ook kijken de twee terug, waarbij de invloed van haar vaders werkhouding opvalt.

Dat Raitt binnen afzienbare tijd stopt met toeren en opnemen, is daardoor niet logisch: haar vader toerde tot hij 86 was…

www.billboard.com/music/features/bonnie-raitt-icon-award-women-in-music-2022-interview-1235035617

Eerdere berichten over Bonnie Raitt vind je in de categorie Nieuws.

De recensies van haar albums ‘Slipstream’ en ‘Souls alike’ vind je in de categorie Recensies roots.