Keith Richards kent het klappen van de zweep, want tenslotte zit hij al zestig jaar in de Rolling Stones.

Daarmee is de man zelf is nieuws geworden, ook door zijn totaal onverantwoordelijke levensloop, waarvoor hij in ieder geval al decennia geleden uit de ouderlijke macht had moet worden gezet.

Door de aankondiging van een stel nieuwe , peperdure optredens in Europa is Richards blijkbaar ook in de VS weer waard geïnterviewd te worden en dus draafde hij op in CBS This Morning.

Daar kondigde hij aan dat hij en Mick Jagger nog niet serieus met elkaar hadden gesproken over het verkopen van de rechten op hun imposante catalogus.

Of ze dat nu wel of niet ooit gaan doen? ‘We might drag it out a bit, put some more stuff in it. The only thing about selling your catalogue…it’s a sign of getting old.’

Dan zal het nog wel even duren voor die verkoop tot stand komt: Jagger tart tenslotte als een soort Peter Pan al tientallen jaren zijn eigen leeftijd en Richards houdt ook het imago van een overjarig straatschoffie in stand.

Uiteraard praat Richards ook liefdevol over Charlie Watts, maar komt uiteindelijk ook nog met iets op de proppen wat je misschien nieuws zou kunnen noemen: hij, Jagger en nieuwe live-drummer Steve Jordan hebben samen acht of negen ‘pieces of new material’ geschreven en dat is volgens Richard: ‘overwhelming by our standards’.

Eerdere berichten over Keith Richard en de Rolling Stones vind je in de categorie Nieuws.