Neil Young heeft alweer drie albums aangekondigd.

Het gaat daarbij om drie delen in  zijn Official Bootleg Series. Ze dateren alle drie uit het begin van de jaren zeventig.

Het zijn ‘Royce Hall’ uit 1971, een uiteraard akoestisch soloconcert dat werd opgenomen op 30 januari van dat jaar op de campus van de UCLA, ‘Dorothy Chandler Pavilion’ uit 1971, het laatste concert uit zijn akoestische Amerikaanse solotournee en ‘Citizen Kane Jr. Blues (Live at The Bottom Line)’, een concert dat Young gaf in New York in 1974.

Young deed die keer vanaf kwart over twee ’s nachts een verrassingsoptreden na concerten van Ry Cooder en Leon Redbone.

Hij speelde zeven nieuwe songs, die voor een groot deel zouden staan op ‘On the Beach’, dat ongeveer twee maanden later zou uitkomen. Daaronder waren ‘Ambulance Blues,’ ‘Revolution Blues’, ‘On the Beach’ en  ‘Pushed It Over the End’, een song over het kidnappen van Patti Hearst die toen door Young ‘Citizen Kane Jr Blues’werd genoemd.

Ook ‘Long May You Run’, ‘On the Beach’, ‘Motion Pictures’ en ‘Pardon My Heart’ speelde Young tijdens dat concert voor het eerst live.

Hij speelde ‘Motion Pictures’ daarna trouwens nooit meer live…

De complete setlist:

1. Pushed It Over The End

2. Long May You Run

3. Greensleeves

4. Ambulance Blues

5. Helpless

6. Revolution Blues

7. On The Beach

8. Roll Another Number (For The Road)

9. Motion Pictures

10. Pardon My Heart

11. Dance Dance Dance

‘Journey Through The Past’van ‘Live at Royce Hall’:

Don’t Let I’t Bring You Down’ van ‘Dorothy Chandler Pavilion’:

Revolution Blues’ van ‘Citizen Kane Jr. Blues’:

Eerdere berichten over Neil Young vind je in de categorie Nieuws, inclusief een oordeel over ‘Barn’ in Neil Young: opvolger ‘Barn’ al gepland…

De recensie van ‘Colorado’ vind je in de categorie Recensies rock en die van ‘Homegrown’ dan weer in Recensies singer-songwriter.