Marilyn Wilson-Rutherford, de eerste vrouw van opper-Beach Boy Brian Wilson, heeft een proces tegen haar ex-man aangespannen.

Dat doet ze naar aanleiding van het feit dat Wilson de rechten de rechten op zijn songs heeft verkocht aan de Universal Music Publishing Group voor vijftig miljoen dollar.

Zij wil minstens 7,6 miljoen dollar en ook een verantwoording van de royalties die haar ex-man haar volgens haar schuldig is over de laatste zeven jaar.

Dat is niet zo waanzinnig als het lijkt: de twee waren getrouwd van 1964 tot 1978.

In die periode schreef Wilson een aantal van de grootste hits van Beach Boys, of hij schreef eraan mee: ‘California Girls’,’Wouldn’t It Be Nice’ ‘Good Vibrations’.

Bij de scheiding in 1981 kwamen de twee overeen dat Wilson-Rutherford de helft van de rechten zou kregen van de songs die haar ex-man schreef tijdens hun huwelijk.

Die 6,6 miljoen heeft ze naar eigen zeggen tegoed, omdat Brian Wilson recent de rechten op oude songs terugkreeg en zij daarvan dus ook nog geld te goed heeft.

Precies om die reden ontkennen de advocaten van Wilson dat zij aar recht op heeft: hij kreeg die rechten pas terug lang ná hun scheiding.

tsja…

Eerdere berichten over Brian Wilson en de rest van de Beach Boys vind je in de categorie Nieuws.