Bonnie Raitt heeft in een interview bij tv-host Kelly Clarkson onthuld, dat Prince haar heeft laten afvallen.

Om precies te zijn ging het om de uitnodiging van Prince om samen aan een album te werken,

Dat deed de Minneapolis Midget doordat hij het dumpen van Raitt door Warner Bros stijlloos vond.

Dat het label niet met haar verder wilde, kwam door de twee slechte albums ‘Green Light’ en ‘Nine Lives’, die dan ook nauwelijks verkochten, en haar nogal uitbundige drankgebruik.

Raitt was echter bang voor een eventuele muziekvideo waarin zij met Prince terecht zou komen: zij vond zichzelf te dik als gevolg van haar levensstijl.

Ze dacht dat Prince’ gebruikelijke sexy opmerkingen ongeloofwaardig zouden overkomen, maar gek genoeg bracht een skiongeluk uitkomst: twee manden gips om een door haar daarbij gebroken duim gaf haar de tijd om niet alleen zo’n tien kilo af te vallen, maar ook te stoppen met drinken….

www.billboard.com/music/rock/bonnie-raitt-lost-weight-quit-drinking-prince-video-kelly-clarkson-show-1235061810

Tijdens datzelfde interview speelde ze het door haar klassiek geworden John Prine-nummer ‘Angel from Montgomery’ met Jackson Browne op bas (!). Ze droeg het op aan de vrouwen in Oekraïne:

”My heart is heavy for the people of Ukraine, and I know the Russian people are not in agreement — so many of them — with what’s being done. I pray for all the people who are working hard for peace, including the man who started the war. May he have a transformation.”

In een interview met  Apple Music’s af en toe wel érg enthousiaste Zane Lowe belichtte ze een ander  aspect van hun samenwerking: Prince vroeg haar hem slidegitaar te leren spelen.

Meer zat er niet in, want van hun samenwerking kwam niet veel terecht: samen songs opnemen zat er niet in doordat hun agenda’s te veel uiteen liepen.

Overigens gebruikte Prince samples van Raitt in plaats van zelf de slide te leren spelen. Raitt zegt dat zij in die vorm te horen is in Prince’ ’Cream’.

Overigens staat het hele interview van een uur online.

Daarin belichten de twee in vogelvlucht Raitt’s hele achtergrond en carrière, maar dat zij dat zelf doet verleent het nu juist dat beetje meer, bijvoorbeeld door wat ze zegt over de gevolgen voor haar persoonlijk leven door haar keuze veel te toeren, de 35 jaar dat ze inmiddels al van de drank af is en de songs die ze zelf voor haar nieuwe album schreef.

Ook praat ze over het uitzoeken voor songs voor ‘Just Like That’.

In de publiciteitsmallemolen die een nieuw album onvermijdelijk met zich meebrengt, is dit veruit het diepgaandste en interessantste:  

www.youtube.com/watch?v=WGTxVLInjG4

Eerdere berichten over Bonnie Raitt, inclusief over ‘Made Up Mind’ en ‘Just Like That’ vind je in de categorie Nieuws.

De recensies van haar albums ‘Slipstream’ en ‘Souls alike’ vind je in de categorie Recensies roots.