We hebben alweer slecht nieuws voor liefhebbers van Kippenvel en die van rootsmuziek in het algemeen en als het verhaal niet zo droevig was, was het bijna saai: vanavond is er geen uitzending van Kippenvel.

Dat is nu al de derde keer in negen weken en hopelijk de allerlaatste, maar dat hebben  we eerlijk gezegd al eerder gehoopt.

De reden is altijd dezelfde, dus ook vanavond is dat dat er wordt gevoetbald. Er staat weliswaar niets meer op het spel, want v.v. Katwijk werd afgelopen zaterdag kampioen van wat tegenwoordig om voor ons onopgehelderde redenen Jack’s League heet, maar toch zendt RTV Katwijk de wedstrijd Katwijk – IJsselmeervogels uit vanaf acht uur.

Doordat Koning Voetbal geen garanties wil afgeven voor het feit dat de uitzending van die wedstrijd afgelopen zal zijn om tien uur vanavond, kiezen we ervoor ook niet uit te zenden van tien tot elf, al deden we dat op 22 en 29 maart én 5 april wel!

Voor je het weet, wordt ook dat uurtje Kippenvel in het defensief gedrongen, zoals tijdens een van die keren ook al gebeurde: toen konden we bij de gratie Gods de tijd opvullen tussen kwart over tien en elf.

Daarvoor houden we teveel van muziek en, toegegeven, ook van eigen programma: we draaien tenslotte geen achtergrondmuziek, maar voorgrondmuziek.

Als het goed is, is deze week de laatste week van de competitie en zouden we daarna dus voorlopig verschoond blijven van sportieve verdringing.

Daar hopen we althans zelf op….

Intussen kun je wel nog aflevering 718 terugluisteren. Die heb je vast al gehoord, maar ook dan zijn die twee uur misschien een tweede beluistering waard. Dat kan tot en met maandag 30 mei as.

in ieder geval tot volgende week dinsdag dus maar weer, tot Kippenvel!