Van Neil Young komt op 5 augustus een nieuw live-album uit van zijn tournee met zijn tweede begeleidingsgroep, Promise of the Real.

Het bevat veertien songs van de gezamenlijke Europese tournee die ze maakten in 2019.

Het album verschijnt als cd en dubbel-lp, terwijl er ook een Deluxe Edition Box Set verschijnt met daarin de concertfilm.

Die is zoals gebruikelijk geregisseerd door Bernard Shakey en dhlovelife. Dat zijn de pseudoniemen van Young en Darryl Hannah, zijn vrouw.

Tijdens die Noise & Flowers-tournee traden ze negen keer op in Europa. Die begon twee weken na de dood van Young’s manager en vriend Elliott Roberts.

Zijn portret was dan ook zichtbaar tijdens de concerten.

In de liner notes schrijft Young: ‘Playing in his memory [made it] one of the most special tours ever. We hit the road and took his great spirit with us into every song. This music belongs to no one. It’s in the air. Every note was played for music’s great friend, Elliot.’

De veertien tracks zijn een alternatief overzicht van Young’s meer dan 55 jaar durende carrière, want ze speelden onder meer ‘Mr. Soul, ‘Helpless’, ‘On the Beach’, ‘Rockin’in the Free World’, ‘Throw Your Hatred Down’ en de song waarin Young zijn eigen loopbaan samenvat: ‘From Hank to Hendrix’.

Van dat meer door Williams dan door Hendrix geïnspireerde nummer is inmiddels een video te zien en te horen:

www.youtube.com/watch?v=TF13Xk62Onk&t=303s

Veel eerdere berichten over Neil Young’s releasedift vind je in de categorie Nieuws.