Kippenvel – Ruud Heijjer

 elke dinsdagavond van 20:00 – 22:00 op RTV Katwijk op 106.8FM en via deze site

Solomon Burke – Like A Fire

september 11th, 2010 at 19:42

The Method.

Sinds Burke in 2002 Don’t Give Up On Me uitbracht is deze grote soulman weer helemaal terug. Net als op die cd leverden allerlei popgroten songs voor deze tien songs. Producer en drummer Steve Jordan, bassist Larry Taylor, gitarist Danny Kotchmar en steelgitarist Dean Parks spelen rootsy blues, soul, country en gospel achter Burke’s rug.

Hij gaat bedachtzaam van start in Clapton’s titelnummer, croont zich effectief door twee op country geïnspireerde ballads, zingt Keb’ Mo’s sociaal bewogen We Don’t Need It emotioneel en gromt superieur in Harper’s gospelsong. De laatste twee spelen ook gitaar in die songs.

Burke schuurt als nummers het toelaten rauw langs de maat, vrij fraserend en timend. In een veel kaler decor dan op de twee voorgangers verleent hij de woorden door dat inlevingsvermogen vaak die extra betekenis die hem tot (zelfgekroonde) een koning maakt.

***

Gepubliceerd op www.popmagazineheaven.nl bij Heaven no.56, september-oktober 2008/no. 5

Comments zijn gesloten.