Wie had gedacht dat ‘Almost Home’(2017) het laatste volledige album van de Blind Boys of Alabama zou zijn en op het samen met Marc Cohn opgenomen ‘Work To Do’ (2019) hun laatste nieuwe nummer stonden nadat leadzanger Jimmy Carter er inmiddels mee is gestopt en zowel Paul Beasly als Benjamin Moore was overleden, komt bedrogen uit en ik dus ook.

Voor 25 augustus staat immers ‘Echoes of the South’ aangekondigd op hun nieuwe label Single Lock Records, een label uit Alabama. De titel is een eerbetoon aan het radioprogramma van WSGN, het radiostation in Alabam waarop de Blind Boys hun radiopremière maakten

Het album is ook opgenomen in The NuttHouse Recording Studio in Sheffield, Alabama en mede geproduceerd door Matt Ross-Spang, die eerder Jason ISbell, Margo Price en John Prine produceerde.

Op het album staat elf songs, waaronder ‘Friendship’.  Die song is inmiddels als single uitgebracht.

Het werd geschreven door Homer Banks en Lester Snell en eerder opgenomen door ‘Pops’ Staples. Het kwam niet uit tijdens zijn leven, maar stond wel op ‘Don’t Lose This’, zijn postume album uit 2015. Dat kwam uit na de intensieve bemoeienis van zijn dochter en gospelicoon Mavis Staples.

Het blijkt in de versie van de Blind Boys een ingetogen en emotionele ballad:

de songlist:

1. Send It On Down

2. Work Until My Days Are Done

3. Friendship

4. You Can’t Hurry God

5. Jesus You’ve Been Good To Me

6. The Last Time

7. Keep On Pushin’

8. Paul’s Prayer

9. Wide River to Cross

10. Nothing But Love

11. Heaven Help Us All

Eerdere berihten over de Blind Boys of Alabama vind je in de categorieën Nieuws en Dossier Ook al dood…

De recensies van de albums Work To Do van Marc Cohn and the Blind Boys of Alabama vind je in de categorieën Recensies singer-songwriter én Recensies gospel en die van ‘Take the High Road’,  ‘There will be a Light’ van Ben Harper & the Blind Boys of Alabama, ’Higher Ground’ en ‘Spirit of the Century’ in Recensies gospel.