Vanaf is gedurende een maand zo ongeveer de complete inboedel van Freddie Mercury te koop. Die wordt uiteraard geveld bij Sotheby’s in Londen.

Geïnteresseerden kunnen kleding, boeken schilderijen, ornamenten en de complete platencollectie van de Queen-voorman kopen.

Sotheby brengt kijkers in des temming door de veiling thematisch in te richten: in iedere ruimte staat een ander aspect van Mercury’s op zijn mist barokke persoonlijkheid centraal.

Pronkstuk van de veiling is uiteraard de piano waaraan hij hits als ‘Bohemian Rhapsody’ en  het al even kitscherige ‘Barcelona’ in de grondverf zette. De Yamaha G2 Baby Grand zou tussen ergens tussen de twee en drie miljoen pond moeten opbrengen (zo’n ruwe 2,3 tot 3,4 miljoen euro), maar voor hetzelfde geld levert het instrument veel meer op.

Sotheby’s maakt er een waar spektakel van en stelt zich op als een museum tot aan de veilingdag, compleet met een boek dat veel meer is dan een veilinggids: daarin staan onder meer interviews met een aantal van Mercury’s vrienden en mensen met wie hij samenwerkte:

www.sothebys.com/en/series/freddie-mercury-a-world-of-his-own?cmp=pse7000008980&s_kwcid=AL!13028!3!576092850905!p!!g!!sothebys&gclid=CjwKCAjww7KmBhAyEiwA5-PUSoiFfUgi12Y6SjV8lstMiMLYj-gQkY0HsiF6KT5igtkNNYPbNsVwWxoCwAEQAvD_BwE

Eerdere berichten over Freddie Mercury en Queen vind je in de categorie Nieuws.