Dat veel muzikanten een boterham verdienen aan het even virtuoos als zielloos naspelen van het hitrepertoire van groten uit de pop, is bekend.

Dat zij daar goed in zijn, is ook een feit, net als dat sommige coverbands muziek tot leven wekken die anders niet  meer gespeeld zou kunnen worden door de dood van hun helden.

Daarbij kun je denken aan The Analogues, die de Beatles tot leven wekken, hoewel Paul McCartney en zijn vaste band daar ook uiterst succesvol in zijn, of aan Micha Porte, Hans van der Lubbe, Roel Spanjers, Roland Brunt, Eric van Dijsseldonk en Wouter Planteijdt, die als And The Band Played On vanaf eind september weer door het land rekt om The Band te eren.

Tot zover is dat allemaal geen nieuws, maar dat drummer Roger Taylor en gitarist Brian May van Queen zelf de bezitting van Queen extravanganza bekend maken en die op die manier ook verheffen tot officiële coverband, is toch van een ongekende orde.

Bovendien kiezen de twee de muzikanten die daarvan deel uitmaken ook nog zelf….

Voor dit jaar blijkt de keuze te zijn gevallen op drummer George Farrar, bassist François-Oliver Doyon, gitarist Nick Radcliffe en zangers Alirio Netto en Gareth Taylor.

Dat vijftal treedt in februari en maart 2024 achttien keer op in Engeland, Schotland en Ierland.

Eerdere berichten over Queen vind je in de categorie Nieuws.