Toetsenist Roel Spanjers en gitaristen Eric van Dijsseldonk en Wouter Planteijdt toeren door Nederland met een concert waarin ze songs van The Band spelen.

Dat doen ze met Hans van der Lubbe op bas en fiddle, Roland Brunt op saxofoons en fluit en Mischa Porte en Erik Hoeke als drummers.

Het is niet hun eerste tournee, want Spanjers, Van Dijsseldonk, Planteijdt en Van der Lubbe zaten ook al in de bezetting van de groep die  samen met Leo Blokhuis de theatervoorstelling ‘The Band: Music from Big Pink to The Last Waltz’ maakte. Ook in andere  jaren trokken ze met een soortgelijke voorstelling door het land.

Elke keer bewezen ze, dat ze zo dichtbij The Band komen als maar mogelijk is.

Dat deden ze trouwens ook al op Spanjers’ tot nu toe enige soloalbum ‘Birdcatcher’ en op het titelloze ep’tje dat Spanjers, Van Dijsseldonk en Planteijdt in 2015 samen maakten.

Dat zijn even zoveel redenen om ze te gaan zien, maar uiteraard vooral te gaan horen.

de speellijst:

21 oktober: Patronaat, Haarlem

22 oktober: De Hip, Deventer

23 oktober: Café Cactus, Hengelo

4 november: Dru, Ulft

17 november: De Peppel, Zeist

22 november: Paradox, Tilburg

26 november: Cobblestone Oldenzaal

10 december: Paradiso Amsterdam

Eerdere berichten over Spanjers, Van Dijsseldonk en Planteijdt als trio en solo vind je in de categorieën Nieuws en Concerttips,

Recensies van Roel Spanjers ‘Birdcatcher’ vind je in de categorie Recensies roots, net als die van de ep ‘The Road’, die hij samen met Frederique Spigt opnam, en die van Planteijds ‘Bullhorn II’.

Die van Eric van Dijsseldonks ep ’45’ en van zijn albums ‘Bijna lente’ en ‘In mijn eigen koninkrijk’vind je in de categorie Recensies pop.