Op 21 verschijnt ‘Petty Country: A Country Music Celebration of Tom Petty’ en dat album is precies wat de titel zegt: countryartiesten die songs van Tom Petty coveren als eerbetoon.

Hoe dat klinkt moeten we nog ruim twee maanden afwachten, maar dan hebben we ook lekker lang om ons hart vast te houden over die versies uitvallen.

Dolly Parton zich in ieder geval gewaagd aan ‘Southern Accents’ en dat was toch een song waarin de ruige rockkant van de Heartbreakers kam bovendrijven, terwijl Parton er een countryballad van heeft gemaakt, compleet met overvloedige en overbodige strijkers en de obligate steelgitaar.

In het clipje is overigens toch regelmatig een rockende Petty te zien, maar ook beelden van de kleine Tommy met zijn moeder op het strand en een shot waarin hij een treffende gelijkenis vertoonde met de lijdende Christus, al zal dat laatste misschien tóch toeval zijn:


Anderen zijn moderne cowboys als Luke Combs, Chris Stapleton, Lady A, Dierks Bentley, The Brothers Osborne, en veteranen als Steve Earle, Marty Stuart en George Strait. 

Ook zijn er de blijkbaar weer onvermijdelijke duo’s als Willie Nelson en zijn zoon Lukas, die ‘Angel Dream No. 2’ onder handen namen en Wynonna Judd en Lainey Wilson, die ‘Refugee’ nog niet klassiek genoeg vonden. Ook Petty’s onbetwiste meesterwerk ‘Mary Jane’s Last Dance’ ontsnapte niet aan de coverdwang van de wel zeer traditionele countrygroep Midland…

Op het album doen zelfs Heartbreakers mee: gitarist Mike Campbell speelt mee met Margo Price in ‘Ways to Be Wicked’ en toetsenist Benmont Tench deed dat met het Silkroad Ensemble en Rhiannon Giddens in  ‘Don’t Come Around Here No More’.

 Parton is overigens weer eens enthousiast als altijd:


 ‘I was fortunate enough to get to know Tom over the years. He’s such an iconic artist and important songwriter. I’m so honored to be a part of this special album and to be able to share my version of one of Tom’s best songs, ‘Southern Accents’. ‘

de tracklist:

1. I Should Have Known It – Chris Stapleton

2. Wildflowers – Thomas Rhett

3. Runnin’ Down A Dream – Luke Combs

4. Southern Accents – Dolly Parton

5. Here Comes My Girl – Justin Moore

6. American Girl – Dierks Bentley

7. Stop Draggin’ My Heart Around – Lady A

8. I Forgive It All – Jamey Johnson

9. I Won’t Back Down – Brothers Osbourne

10. Refugee – Wynonna Judd & Lainey Wilson

11. Angel Dream No.2 – Willie Nelson & Lukas Nelson

12. Learning To Fly – Eli Young Band

13. Breakdown – Ryan Hurd ft. Carly Pearce

14. Yer So Bad – Steve Earle

15. Ways To Be Wicked – Margo Price ft. Mike Campbell

16. Mary Jane’s Last Dance – Midland

17. Free Fallin’ – The Cadillac Three ft. Breland

18. I Need To Know – Marty Stuart And His The Fabulous Superlatives

19. Don’t Come Around Here No More – Rhiannon Giddens feat. Silkroad

Ensemble en Benmont Tench

20. You Wreck Me (live) – George Strait

Eerdere berichten over Tom Petty vind je in de categorie nieuws.