Op 14 juni komt bij Rhino een Deluxe-editie uit van Little Feat’s ‘Feats Don’t Fail Me Now’, het vierde album van de groep.

Het verschijnt als box met drie cd’s of als dubbel-lp.

Uiteraard is het oorspronkelijke album opnieuw gemasterd en zijn alternatieve versies van songs als ‘Rock & Roll Doctor’en ‘Oh Atlanta’ en outtakes eraan toegevoegd, net als optreden van de groep in Parijs.

Ook zullen er versies op te horen zijn van songs die pas op latere albums stonden: ‘Long Distance Love’ kwam uiteindelijk terecht op ‘The Last Record Album’ en ‘Day At The Dog Races’ pas op ‘Times Loves A Hero’.

In het persbericht schrijft Rhino terecht dat het een wonder is dat er nog meer opnamen van die sessies zijn dan de nummers van het oorspronkelijke album: de studio waarin de groep  opnam was de Blue Seas Recording Studio in Baltimore. Die was gevestigd in een schip in de haven en dat schip zonk in 1977, zodat werd aangenomen dat alle geluidsbanden verloren waren gegaan.

Als voorafje is er een andere versie van ‘Spanish Moon’ uitgekomen, die nog geen vier minuten duurt, maar inderdaad verrassend anders is.

Op deze versie deden als extra muzikanten Gordon De Witty op clavinet en Freddy White op drums mee, terwijl de destijds uit de groep gezette drummer Richie Hayward toch nog percussie en zang zou hebben bijgedragen:

Dat wordt dus weer sparen.

Eerdere berichten over Little Feat vind je in de categorieën  Nieuws, Concerttips, Rootsmuziek op radio, tv en internet en Dossier: Ook al dood….

Recensies van ‘Electrif Lycantrophe’, ‘Waiting for Columbus Live Deluxe’, ‘Rooster Rag’, ‘Kickin’ it at the Barn’, ‘Live at the Ram’s Head’, ‘Raw Tomatos Vol. One’, ‘Ripe Tomatos Vol. One’, ‘Waiting for Columbus 2CD’ en ‘Barnstormin’Volume One’ vind je in de categorie Recensies roots.