Ja, inderdaad, het is een té flauwe woordspeling, maar wij zitten vol tweeslachtige gevoelens over het napraten van communiqués van platenlabels, al zijn we ondertussen ook van ze afhankelijk.

Stevie Nicks’ nieuwe plaat krijgt in ieder geval een zeer goede recensie van Rolling Stone en daarbij valt ook een nummer te streamen om je enthousiasme alvast op te wekken: Secret Love.

Wij horen inderdaad een Nicks die zingt alsof de jaren zeventig nog niet zijn afgelopen: ze had en heeft een stem die tegelijk toebehoort aan een engel en een toverheks. Dat is op zijn minst nog altijd een ….. intrigerende combinatie.

Op die manier maakt ze ook de goede herinneringen die wij aan haar en de rest van Fleetwood Mac hebben, helemaal waar. Helaas doet de muziek bij Secret Love dat niet. Die klinkt namelijk vooral of de jaren tachtig nog heersen: strak voorthuppelende, heftig afgeknepen Lynn-drums en synthesizergedreutel als bas bepalen de klank, voorzien van een rockriff op gitaar hier en daar.

En dat nog wel ondanks dat Glen Ballard en Dave Steward de productie deden, of misschien daarom juist wel. Waren die mannen in die tijd niet op hun hoogtepunt?  Hoe het ook zij, je kunt het altijd nog heftig met ons oneens zijn………

www.rollingstone.com/music/albumreviews/in-your-dreams-20110427

Een eerder bericht over In Your Dreams vind je elders op deze site.