Kippenvel – Ruud Heijjer

 elke dinsdagavond van 20:00 – 22:00 op RTV Katwijk op 106.8FM en via deze site

Laura Vane & The Vipertones – Sugar Fix

juli 12th, 2011 at 7:00

Klassieke soulpop van nu.

De dertien songs op de tweede cd van Laura Vane & the Vipertones ontstonden weer door de innige samenwerking van de Britse zangeres Vane met Jonathan Radford (Diesler), Phil Martin (Jazzinvaders) en Ton van der Kolk (Soul Snatchers).

Vanaf de energieke opener Capsize legt Vane haar swingende en zeer soulvolle zang over de enorm strak spelende band, waarin drums, percussie, melodieuze bas, staccato slaggitaar en orgel in elkaar grijpen tot een voortstuiterend ritme. De daaroverheen buitelende blazerssectie zorgt voor nog meer opwinding door zich steeds onverwacht ontwikkelende, inventieve arrangementen en de hoorbare gretigheid waarmee die worden gespeeld.

De inspiratie voor deze genadeloze en gelaagde dansmuziek ligt in de soul uit het Detroit en Memphis van de late jaren zestig. Door het intelligente spel en de doordachte productie is zij echter ook modern en dus tijdloos.

***1/2

Gepubliceerd op www.popmagazineheaven.nl bij Heaven no. 73, juli-augustus 2011/no. 4

Comments zijn gesloten.