Spotify heeft bekendgemaakt dat de muziekstreamer vanaf 14 juli beschikbaar zal zijn in de VS.

Voorlopig echter zal de toegang beperkt zijn tot degenen die al eerder een abonnement afsloten en degenen die worden uitgenodigd deel te nemen.

Daarmee lijkt het er sterk op dat Spotify zo een gevoel van exclusiviteit wil creëren. Daardoor moet een vorm van opwinding ontstaan die tegenwoordig ‘buzz’ heet. In een volgend stadium kan daarvan dan worden geprofiteerd door de dienst open te stellen voor anderen.

Als dat in een paar etappes gebeurt, liefst nadrukkelijk gepromoot, kan dat een hoop publiciteit opleveren en dus een hoop deelnemers.

Bovendien heeft Spotify overeenkomsten gesloten met onder meer Motorola, Reebok, Coca-cola en Sprite voor het maken van reclame voor de diensten van het bedrijf. Ongetwijfeld zullen abonnees vervolgens moeten luisteren naar reclame voor deze producenten.

De overige voorwaarden zijn hetzelfde als in Europa: een betaalde vorm voor computers, een andere voor mobiele telefoons en een tot 20 uur per maand beperkte gratis vorm.http://consequenceofsound.net/2011/07/update-spotify-to-launch-in-the-u-s-tomorrow