Wij meldden al eerder dat Ry Cooder een nieuwe cd gaat uitbrengen, maar nu komt ook de publiciteit rond die release op gang.

Daaruit maken wij op dat Cooder inderdaad teruggrijpt op de muziekstijlen uit de eerste jaren van zijn carrière, toen hij rootsmuziek speelde voordat die term werd geijkt. Ook de onderwerpen in zijn teksten lijken volgens de eerste berichten verwant aan die van zijn vroege platen.

Ze zijn namelijk opnieuw politiek en sociaal geladen. Dat bleek al eerder uit het nummer No Banker Left Behind,  waarvan de clip nog altijd te zien en te horen is via de site van label Nonesuch, maar ook uit een persbericht. Daarin staat dat Cooder zingt over Amerikaanse immigratieproblematiek in El Corrido de Jesse James, terwijl Baby Joined The Army gaat over het rekruteren van jongeren uit de sloppenwijken van LA door het Amerikaanse leger.

Pull Up Some Dust And Sit Down verschijnt op 2 september in twee verschillende vormen: op CD en als 2LP+CD.

Op de site van Nonesuch staan al ongeveer een maand twee links naar berichten waarin al tipjes van de sluier werden opgelicht. Ook zijn daar de namen van de muzikanten te lezen. Onder hen zijn achtergrondzangers par excellence Terry Evans, Arnold McCuller en Willie Green.

Alvast even luisteren?

http://www.nonesuch.com/albums/pull-up-some-dust-and-sit-down