Berichten over de muzikale aspiraties van Johnny dep blijven van tijd tot tijd opduiken.

Zo richtte Hollywoods alternatiefste filmster al eerder een platenlabel op waarvan we vervolgens erg weinig meer hoorden: Unison Music.

Nu is daar al weer een weekje de publiciteit rond zijn nieuwe film The Rum Diaries, waarin muziek van en met Depp te horen is.

Depp koos een club op Berkeley University Center voor een vertoning van die film voor studenten van die universiteit, maar vooral Depp’s gevolg was interessant: zo was Tom Waits aanwezig en dook ook de bijna even eigenzinnige kluizenaar Chuck E. Weiss weer eens op.

Die hoort tot Waits’ en tot Depp’s vrienden, want de laatste twee waren of zijn samen jarenlang de eigenaars van The Viper Room, een club in Hollywood en Waits hing ooit met Rickie Lee Jones en Weiss rond bemoeide zich intensief met de schaarse cd’s  de laatste maakte.

Het is ook de enige plek waar Weiss met enige regelmaat optreedt, maar deze keer deed hij dat dus ook nadat de film was vertoond. Ook Depp zou die avond met zijn band hebben gespeeld, maar daar zijn inderdaad ook al geen opnamen van…..

Tom Waits liet zich trouwens  niet op het podium zien, ondanks of misschien juist vanwege de aanstaande release van Bad As You:

www.hollywoodreporter.com/news/johnny-depp-rum-diary-250033