Identiteit.

Dat Susanne Dekkers de tijd vergat, lijkt logisch. Na op het conservatorium de richting Lichte muziek gevolgd te hebben, trouwde ze en pas na de geboorte van haar kinderen schreef ze de nummers op die ze in haar hoofd had. Ook bouwde ze met Sander van Herk (Het Goede Doel) op zolder een studio, waar ze in 2006 haar debuut On The Moon opnam.

Voor deze tien nieuwe songs schreef Dexter weer teksten en muziek, al hebben de muzikanten tijdens de opnamen ook vast hun inbreng gehad. Ze nam slechts drie nummers thuis op en lokte voor de andere een indrukkende rij mannen Van Herks studio in: drummer Sjoerd van Bommel, contrabassist Marco van Os, bassist/gitarist Rob Hendriks, gitarist B.J. Baartmans, Hammond-organist Mike Roelofs en trompettist Gerard Kleijn.

Zij maken zich met graagte ondergeschikt aan Dexter en kleuren haar rootsy songs sfeervol in: melancholiek in bijvoorbeeld 232 Years, Goodbye Fortuna, soulful swingend in met gospel doorspekte This Man en groovend in het titelnummer en in afsluiter Back Off.

Dexter woont in de provincie Utrecht, maar dwaalt in haar songs door alle hoeken van de Americana, van verstilde ballad tot countryrock. Die omgeving past haar stem precies, maar zingt zij ook een prachtige jazzy ballad  en maakt een even enthousiast als gedegen uitstapje naar Afrika’s highlife.

In haar vloeiende, verhalende songs is zij met haar volle en emotionele stem het natuurlijke middelpunt. Dit meer dan overtuigende tweede visitekaartje maakt alsnog nieuwsgierig naar haar eerste.

***

Lost Track Of Time streamen? Dat kan via de Luisterpaal van Radio 6:

http://luisterpaal2.radio6.nl/page/player/860