Van Leo Blokhuis verscheen alweer een boek, al klinkt dat wat oneerbiedig.

Het is dan niet zo maar een boek, want Voor The Sound Of The South, Where Soul And Country Meet 1961- 1976 verzamelde hij zijn mooiste southern soul en country songs. Daarbij zitten uiteraard klassiekers, maar ook relatief onbekende songs. Onder de artiesten zijn onder meer Aretha Franklin, Otis Redding, Tina Turner, Elvis Presley en Dusty Springfield, Percy Sledge, Etta James en Otis Redding.

Soul is bij uitstek zwarte muziek, country is blank. Toch vervagen in het zuiden van de USA de grenzen tussen beide genres: zwarte artiesten spelen melodieuze countryliedjes en blanke  countryartiesten zijn geïnspireerd door de soulvolle klanken van hun zwarte collega’s.

Al in de vroege jaren 60 begeleiden multiraciale bands de artiesten van het Stax label in Memphis en begeleiden ex- countrymuzikanten de grote soul sterren in de fame-studio in Muscle Shoals, Alabama.

De fusie tussen beide stijlen wordt vaak countrysoul genoemd en in zijn tweede soundbook inventariseert Leo Blokhuis zowel de beste blank beïnvloede soul, als de soulvolle country. Daarbij komen niet alleen de muzikale kenmerken aan bod maar ook de maatschappelijke invloed van de muziek in het Amerikaanse Zuiden.

The Sound Of The South is het tweede soundbook dat Blokhuis maakt: een combinatie van stukken over songs die je terugvindt op de bijgeleverde cd’s.

Voor The Sound Of The Westcoast ontving Blokhuis eerder al de Gouden Tulp, de prijs voor de beste non-fictie-uitgave. Bij de presentatie van The Sound Of The South kreeg hij voor dat vorige boek ook nog een gouden plaat.