De naar Spanje verhuisde Nederlandse singer-songwriter Rick Treffers wordt artist in residence-programma van de Fundación Valparaíso in Mojácar, in de Andalusische provincie Almería.

In januari 2012 zal hij daar tegen kost en inwoning werken aan zijn nieuwe Spaanstalige repertoire, dat hij onder de noemer El Turista Optimista zal presenteren in 2012.

Treffers woont sinds september van dit jaar in Valencia in Spanje. Het afgelopen decennium was de Amsterdammer productief als song- en tekstschrijver in Nederland en als organisator en bedenker van de huiskamerconcertenreeks Live in the Living.

Met de liedjes van Mist deed hij tussen 2003 en 2008 internationaal van zich spreken. Tussen 2007 en 2011 maakte hij drie Nederlandstalige cd’s en trad hij op in het theater met diverse romanciers en theatermakers. Zijn muziektheatershow Prettige Vooruitzichten ging bijvoorbeeld over het verlangen naareen mediterraan land te verhuizen.

De liedjes van het project El Turista Optimista (‘de optimistische toerist’) worden daar een vervolg op en behelzen Treffers’ visie op Spanje, gebaseerd op zijn persoonlijke ervaringen met het Iberisch schiereiland en zijn bewoners. Het zijn volgens Treffes’ eigen omschrijving maatschappelijk getinte liedjes met een knipoog en een flinke dosis Treffers-melancholie.

Alle details:

www.transartists.org/air/fundación-valparaiso