Onderweg verloren Nits ergens het woord ‘the’. Erger is, dat hun naam in Nederland zo bekend is. Zelfs wie hun muziek niet volgt, kent de naam van de band van deze inmiddels al bijna veertig jaar bestaande band, vooral door grote hits van inmiddels als weer lang geleden: In the Dutch Mountains, J.O.S. Days en prijsnummer Nescio.

Dat ontneemt het zicht op de unieke positie die Henk Hofstede, Rob Kloet en Robert Jan Stips innemen.

Ze treden immers nog altijd in heel Europa op, van Finland tot Griekenland en zijn daarmee een instituut geworden. Ook hun vaak verstilde popmuziek is heel duidelijk Europees.

Op dit moment promoten zij Malpensa, hun 25e album en ter gelegenheid daarvan treden zij een uur lang op in TROS Muziekcafé op Radio 2.

Robert Jan Stips is daar overigens niet bij, want hij heeft een bacteriële nfectie aan een hand, die hem het spelen onmogelijk maakt. Hij wordt vervangen door Laetitia van Grieken, die van  1998 tot 2004 ook deel uitmaakte van de band en ook te horen is op Wool en Alankomaat.

In datt eerste uur horen we dan eindelijk weer eens iets van Rochelle, in 2011 de winnaar van talentenjacht X Factor, maar nu voorprogramma.

Ze had blijkbaar een hit met haar debuutsingle, maar No Air ontging ons volkomen.

Afgelopen week kwam haar debuut-cd You vs. Me uit en we hopen oprecht dat die niet hetzelfde lot ondergaat. Zelfs wij waren namelijk onder de indruk van haar stem als haar coach (Wie was dat toch ook alweer?) daarvoor de goede song had gekozen.

Wij zullen horen….

TROS Muziekcafé wordt als altijd uitgezonden tussen 16:00 en 18:00 vanuit De vorstin in Hilversum.

Je kunt daarbij aanwezig zijn of ernaar luisteren op Radio 2.

Podium De Vorstin, Koninginneweg 44 in Hilversum. Toegang vanaf 10 jaar vanwege de live-uitzending.

Muziekcafé is te beluisteren van 16.00 tot 18.00 uur op Radio 2, Omroep.nl of via de webradio.

www.muziekcafe.nl