Little Feat maakt nog steeds af en toe een nieuwe cd, maar dan moet je wel geduld hebben. Kickin’ it at the barn, hun vorige studio-cd, stamt namelijk alweer uit 2003.

Intussen trad de band veel op en overleed in 2010 drummer Richie Hayward aan de gevolgen van leverkanker.

Hij was vanwege zijn ziekte al in 2009 vervangen door drumtechnicus Gabe Ford, die daarna ook definitief op de drumkruk plaatsnam.

Onder fans werd al lang gesproken over een nieuwe cd, die bovendien ook nog door blues geïnspireerd zou zijn.  Wij hielden na het wegvallen van Hayward dus ons hart vast. Hij was met zijn kenmerkende en stuwende stijl immers vanaf de oprichting medebepalend voor de sound van de band.

Veteranen die zich tot de blues bekeren, doen dit bovendien meestal bij gebrek aan beter en de  resultaten zijn behalve voorspelbaar dan ook maar al te vaak saai.

Nu is via de website van de band het titelnummer van Rooster Rag te downloaden en die song is in ieder geval een geïnspireerde stijloefening in de volstrekt eigen Little Feat-stijl met een onvoorspelbaar verspringende melodie. Daarin bepalen blazers en fiddle het beeld in een semiakoestische productie.

De cd staat aangekondigd voor 26 juni a.s.: www.littlefeat.net