De 50.000 kaarten voor Lowlands waren binnen twee uur uitverkocht, toend e voorverkoop begon. Toch zijn op internet nog duizenden kaarten te koop, zo meldt Het Parool.

Op de site van Marktplaats stonden op dinsdag 14 augustus nog zeker 2000 kaarten aangeboden verspreid over zo’n 1275 advertenties, zocht Het Parool uit, terwijl op Twitter en Facebook kaarten worden aangeboden.

Dat aanbod is een mix van particulieren en handelaren. Opvallende nieuwigheid is echter dat veel kaarten onder de officiële verkoopprijs van 185 euro worden aangeboden.

Net als vorige jaren hebben de organisatoren van Lowlands ervoor gewaarschuwd dat het doorverkopen van kaarten via internet verboden is.

Lowlands maakte ook honderden kaarten ongeldig die op die manier van eigenaar verwisselden en deed vervolgens zelf hetzelfde aantal nieuwe tickets in de verkoop.

Nu is het interessante aspect, dat de nu aangeboden kaarten vaak minder kosten dan de officiële verkoopprijs. Daarmee is het argument tegen dat verhandelen meteen vervallen, want Lowlands heeft terecht bezwaar tegen het maken van winst als gevolg van schaarste, maar kan het moeilijk  erg vinden dat iemand verlies lijdt als gevolg van zo’n actie…

Eerdere berichten over vorige edities van Lowlands vind je in de categorie Dossier doorverkopen tickets.