Peter Gabriel’s muziek lijkt een universum op zich, waarin zijn songs soms hermetische vormen aannemen.

Die theorie wordt ondersteund door het vaak jarenlange wordingsproces van een album, waarbii Gabriel dan ook nog eens langdurig twijfelt, takes toevoegt, mixt en remixt, etc.

Toch is hij uiteraard ook beïnvloed door andere muziek en daarover vertelt hij in een interview met de Amerikaanse publieke omroep, die geen subsidie meer krijgt als Mitt Romney tot president wordt gekozen.

Wij zouden dat wegvallen van die financiering overigens meer dan erg vinden, want Gabriel is meer dan een half uur te gast en draait een aantal favorieten, afgewisseld met een stel eigen songs:www.npr.org/2012/10/16/162937338/guest-dj-peter-gabriel

Met het jubileum van Peter Gabriel’s So kwamen daar natuurlijk de speciale edities bij met extra’s: de geremasterde cd in de eerste plaats, maar ook een live-dvd, naakte versies van tijdens het opnameproces en meer van dat moois.

Uiteraard kost dat dan ook allemaal nog het nodige, want dat is blijkbaar een manier om de consument van de centen af te helpen die hij niet aan nieuwe cd’s wil spenderen…

Om ons allemaal nog even lekker te maken, stond Peter Gabriel een nummer af aan Rolling Stone. Dat moet onze interesse wekken en dat doet het ook wel, maar we bepalen zelf wel of we vervolgens ook zo’n special edition gaan kopen. Tenslotte hebben we de cd zelf al en zelfs daar stond destijds al een extra nummer op om de bezitters van de oorspronkelijke lp te overtuigen.

Erg mooi is In your eyes natuurlijk nog altijd, terwijl de ontstaansgeschiedenis van de song ook nooit weg is:

www.rollingstone.com/music/news/peter-gabriel-builds-up-in-your-eyes-live-in-athens-aa987-premiere-20121016