Normaal gesproken besteden wij geen aandacht aan Dolly Parton, al heeft ze tussen 1999 en 2002 drie tamelijk rootsy platen gemaakt.

Daarna was haar verkenning van dat genre echter weer afgelopen en keerde ze terug naar de meer mainstream country, een goede reden om haar links te laten liggen.

Parton is echter ook een fenomeen dat zich erop laat voorstaan dat ze haar uiterlijk een aantal malen drastisch heeft laten verbeteren met de uitspraak dat het nog heel wat kost om iemand er zo goedkoop te laten uitzien. Dat is toch op zijn minst een ongewone manier om te reageren op ondergane plastische ingrepen.

Deze week kwam zij bovendien met een reactie op het gerucht dat zij een romantische relatie zou hebben met haar oudste vriendin, Judy Odge.

Parton vertelde al sinds de derde of vierde klas van de basisschool met Odge bevriend te zijn, maar geen verhouding met haar te hebben.

In haar nieuwe boek ‘Dream more: celebrate the dreamer’ in you onthult zij wel andere geheimen, zoals het feit dat zij haar uiterlijk modelleerde naar de lokale schoonheid van twijfelachtig allooi in Sevierville, Tennessee, waar Parton opgroeide.

Nog onwaarschijnlijker is de anekdote dat Parton eens deelnam aan een Dolly Parton-imitatie, een wedstrijd die zij verloor van een van haar concurrenten…

Of ‘Dream more: celebrate the dreamer’ in you na haar eveneens autobiografische ‘My life and other unfinished business’ uit 1994 de moeite waard is, kun je misschien beoordelen op basis van de inmiddels vrijgegeven fragmenten:www.npr.org/2012/11/27/165946279/after-decades-of-dreaming-dolly-parton-says-dream-more

www.npr.org/books/titles/165943580/dream-more-celebrate-the-dreamer-in-you?tab=excerpt#excerpt