Vanaf de eerste tonen is het duidelijk dat J.P. Mesker en zijn mannen het geluid van debuut Waiting for trouble to come trouw gebleven zijn: een banjo zet opener Jailbird in met wat kraaiachtige kreten op de achtergrond, al snel gevolgd door een blazerssectie en en Meskers raspende stem.

Dat is dus die mix van jazz oude stijl, swing en rhythm ‘n’ blues die ook in de jaren twintig van de vorige eeuw gemaakt zou kunnen zijn:http://3voor12.vpro.nl/luisterpaal/playerpage.group.23460236.html

Officieel verschijnt Wicked transmission op maandag 25 maart, maar hij zal ook vandaag al wel in de winkels liggen,. De cd is immers is immers it op Excelsior Records, zodat niet alleen distributie gewaarborgd is, maar ook internationale steun.

Eerder maakte het label al bekend, dat in de zomer van 2013 een nummer van de groep gebruikt gaatl worden in een wereldwijde reclamecampagne op televisie en in de bioscoop van een nog niet nader genoemd bedrijf.

De recensie van Maison du Malheur’s Waiting for trouble to come vind je in de categorie recensies roots.

Ter gelegenheid van die release gaat Maison du Malheur uitgebreid op tournee door Nederland van 1 april, hoewel ze het eerste optreden een dag eerder doen in Duitsland:

http://www.maisondumalheur.com