De Beatles hadden het in 1964 ook niet kunnen bedenken, toen ze op 11 februari 1964 optraden in het Washington Coloseum, maar Sony en Apple Corps verbieden Ace Arts de een film van dat optreden uit te brengen.

Dat concert zou onderdeel zijn van de film The Beatles: the lost concert, een ongeveer anderhalf uur durende documentaire die zou gaan draaien in vijfhonderd Amerikaanse bioscopen.

Ace Arts is inmiddels naar de Anerikaanse rechter gestapt, want het bedrijf stelt dat het de film kocht zonder dat daarop copyright rust. Dat zou ook bij de koop zijn vastgelegd door de verkoper.

Apple Corps. bereidt echter ook een Beatles-film voor. The Beatles live! zal concertbeelden bevatten uit de jaren zestig dat is gemaakt door professionele filmers en door fans.

Daar bijten de belangen elkaar, want Ace Arts stelt meer dan een miljoen dollar te hebben uitgegeven aan kosten en dat de potentiƫle waarde van de documentaire een paar honderd dollar aan omzet is.

Sony zou echter toestemming hebben geweigerd om de songs te laten horen en dat is vrij lastig bij concertbeelden. Apple Corps. kreeg daarvoor van Sony wel exclusieve toestemming voor die andere film.

Die beslissing wordt dan weer door Ace Arts bestreden en zo blijf dat vroege Beatles-optreden nog wel even uit beeld.