De Waag is een klein café is gevestigd in de monumentale Waag in Haarlem, op de hoek van het Spaarne en de Damstraataan.

Op zondagmiddag worden er vanaf eind oktober tot eind maart wekelijks semi-akoestische concerten georganiseerd. De kroeg wordt dan omgebouwd tot een theatertje: de tafeltjes gaan eruit en de stoelen worden neergezet in de vorm van een mini-arena.

Dat levert een heuse concertsfeer op voor de vijftig tot zestig muziekliefhebbers die komen luisteren, jong en oud. Het is ook heel prettig voor de muzikanten die hier allemaal graag komen spelen. Dit seizoen traden onder meer al op:Ben Reel, Ma Rain met o.a. Wouter Planteijdt en Marcel de Groot, Ad Vanderveen en de Paul Curreri.

De Waag heeft een live-geschiedenis die meer dan 45 jaar teruggaat naar de tijd dat de in Haarlem legendarische Coby Schneider er nog de scepter zwaaide. Het schijnt dat Paul Simon er nog gespeeld heeft aan de vooravond van zijn doorbraak, maar het is zeker dat Boudewijn de Groot in de Waag zijn eerste optredens deed en dat hij na zijn doorbraak nog vele malen terugkwam.

Voor de komende tijd staan o.a Arthur Ebeling, Freddy White, Steven Finn, Emma Black, Wouter Planteijdt en Anny Celsi op de agenda.

De volledige agenda staat op de site en wordt per maand bijgehouden:

http://www.tavernedewaag.nl

Contact voor de live-optredens kan alleen via:
dewaaghaarlem@live.nl