New Orleans, Louisiana.

De ondertitel van deze cd is ‘to benefit MusiCares Hurricane Relief 2005’ en de hele opbrengst gaat dan ook naar die organisatie, opgezet nadat Katrina Louisiana en Alabama trof. Rounder verzamelde daarvoor 16 nummers uit de eigen collectie en hoewel er dus coryfeeën ontbreken, zijn er toch zelden zo veel op één cd verzameld.

Het label toont zo New Orleans’ veelzijdigheid: van brass band tot boogiewoogie en van jazz via blues tot funk. Grote namen uit het genre zijn daarbij gekoppeld aan in Nederland geheel onbekenden: de Dirty Dozen Brass Band, Professor Longhair, de veel te vroeg gestorven pianist James Booker, Harry Connick Jr. in een jazzy duet met Branford Marsalis, Irma Thomas, Eddie Bo, Aaron Neville a capella in duet met Johnny Adams, de uitbundig swingende New Orleans Night Crawlers, Galactic en Wolfman Washington and the Roadmasters.

Hoewel de stad bekend staat om de vele live-optredens die er plaatsvinden.zou het moeite kosten om van club tot club te gaan en op een avond zo veel verschillende acts te horen als hier bij elkaar gebracht.

In een andere vorm geplaatst in Heaven no.40, januari-februari 2006/no.1