Het Weertse Bospop had de laatste jaren te kampen met tegenvallende bezoekersaantallen en vanaf 2012 met tegenwerking van de gemeente, de politie en de brandweer bij de verhuizing naar het oorspronkelijke terrein.

Na overleg tussen festivalvoorzitter Peter Verkennis en de gemeente mocht Bospop 2013 wel degelijk plaatsvinden op Sportpark Boshoven, de oude locatie. Wel stelde de gemeente eisen aan het maximale aantal bezoekers, het parkeren, de verkeersafwikkeling en de bereikbaarheid van het festivalterrein voor hulpdiensten.

Na nieuw overleg tussen de twee partijen heeft Verkennis gezegd dat Bospop 2014 niet meer in Weert zal plaatsvinden.

Daarmee wordt Bospop het slachtoffer zijn van het eigen succes, want na de uitverkochte editie van 2013 wil Verkennis het maximale bezoekersaantal volgend jaar verruimen. In zijn plannen gaat dat van negenduizend per dag naar 12.500. Ook wil Bospop het festivalterrein anders inrichten, zodat die toename van bezoekers ook kan worden ontvangen. De gemeente Weert wil daaraan echter niet meewerken en zegt dat negenduizend bezoekers het maximum is en blijft.
Daarmee is volgens Verkennis duidelijk dat Bospop niet meer zal plaatsvinden op Sportpark Boshoven. Hij is driftig op zoek naar een andere locatie en heeft er inmiddels twee op het oog. Een daarvan is in Nederweert.