Joni Mitchell neemt in een interview in de nieuwe Uncut stelling tegen dé uitvinding van de jaren zestig: de vrije liefde.

Zij noemt het in dat vraaggesprek een list voor kerels die daarvoor ‘drooggelegd’ waren. Dat is een verwijzing naar de periode dat sterke drank in de VS vrijwel verboden was, maar er tegelijk een enorme smokkelindustrie ontstond, gerund door de maffia.

Voor vrouwen gold de vrije liefde niet, stelt Mitchell. Zij zegt door haar verhoudingen in de jaren zeventig een slechte reputatie te hebben overgehouden: in de Summer of love werd zij voor haar gevoel afgeschilderd als ‘love bandit’.

Voor de rest van het interview moet je het nieuwe nummer van Uncut kopen, of belusiteren natuurlijk.

De basis ervoor is een vraaggesprek dat Canadian Broadcasting Corporation’s Jian Ghomeshi met haar had.

Dat is nog altijd in zijn geheel te zien:http://music.cbc.ca/standalone/embeddedvideopage.aspx?type=concerts&object=CBC-Music-Exclusives-The-Joni-Mitchell-Interview-2013-06-04&videotitle=The-Joni-Mitchell-Interview-A-CBC-Music-Exclusive&permalink=/embedded/concerts/CBC-Music-Exclusives-The-Joni-Mitchell-Interview-2013-06-04/videos/The-Joni-Mitchell-Interview-A-CBC-Music-Exclusive