Kippenvel – Ruud Heijjer

 elke dinsdagavond van 20:00 – 22:00 op RTV Katwijk op 106.8FM en via deze site

Tom Waits live in 1978 bij Austin City Limits

december 25th, 2013 at 9:53

Als Kerstmis de tijd is om te mijmeren, doen wij dat uiteraard het liefst met weemoedige muziek.

Austin City Limits geeft ons daarvoor uitgebreid de kans, want op de site staat een optreden van Tom Waits uit 1978, toen hij de jazz en blues nog uitgebreid omhelsde.  Op het podium omhelst hij in deze beelden trouwens ook regelmatig daar twee opgestelde benzinepompen die samen met een autoband de mise en scène vormen voor de dan nog van een kuif en het karakteristieke hoedje voorziene knauwende en scattende jazz cat Waits.

Het optreden duurt met alle kenmerkende, nonchalant gemompelde terzijdes maar liefst 54 minuten en geeft dus onze melancholie alle kans zich even mooi als oncontroleerbaar te ontwikkelen:http://video.pbs.org/video/2179574410

Comments zijn gesloten.