Sellaband is dinsdag 23 februari j.l. failliet verklaard, maar maakt misschien een doorstart.

In 2006 werd de website opgericht om kapitaal aan te trekken voor popartiesten. Voor minimaal 10 euro konden fans een aandeel kopen in een favoriete artiest. Zo werden zij ‘believers’. Met de totale opbrengst van de investeringen konden dan de opname en de release van een cd worden betaald.

Als na het uitbrengen van zo’n cd winst zou worden gemaakt, kregen de ‘believers’ niet alleen hun investering terug, maar ook een gedeelte van die winst.

Het initiatief kreeg in januari 2010 nog een Company Award van Buma/Stemra en Noorderslag vanwege het vernieuwende concept.

Onder meer de Nederlandse zangeres Hind gebruikte de website om een nieuwe cd te financieren. Met de 40.000 euro die haar ‘believers’ bijeenbrachten, neemt ze die momenteel op.

Dat ook iemand met haar reputatie en bekendheid in Nederland Sellaband nodig had, tekent de betekenis van dit destijds totaal nieuwe initiatief.

Een Duitse investeringsgroep is geïnteresseerd in het overnemen van Sellaband en zou ook de financiële verplichtingen aan artiesten en investeerders willen voldoen.