Platenmaatschappij EMI heeft ontkend de Abbey Road-studio’s te willen verkopen. De firma is wel op zoek naar investeerders om de studio’s op te knappen. Moedermaatschappij Terra Firma, een investeringsgroep, heeft naar eigen zeggen vorig jaar nog een bod van 35 miljoen euro afgeslagen.

Het bericht leidde al tot een reactie van de Britse minister van Cultuur, Margaret Hodge. Ze deelde mee dat de studio’s op de monumentenlijst komen, zodat er ook in de toekomst nog muziek opgenomen zal kunnen worden.

De Abbey Road-studio’s werden wereldberoemd doordat de Beatles er vrijwel al hun platen opnamen, maar ook door de zebra ervoor, waar de hoesfoto werd gemaakt voor hun album Abbey Road. Op die foto lopen de vier Beatles achter elkaar aan in een volgorde die vaak werd geïnterpreteerd als een begrafenisstoet. Het bracht geruchten op gang dat Paul McCartney overleden zou zijn en was vervangen door een dubbelganger.

Ook Cliff Richard, Pink Floyd en Guus Meeuwis (zijn recente NW8) namen op in de Abbey road-studio’s en verder werd de filmmuziek van onder meer Star Wars en de Harry Potter-films er opgenomen.