De website www.voicesofthewetlands.org is opgezet door bluesgitarist Tab Benoit.

Voice of the Wetlands werd al in 2004 opgericht als een door vrijwilligers gerunde non-profitorganisatie om bewustwording te creëren over het gevaar van het verdwijnen van de ‘wetlands’(moerasgebieden) in het zuiden van Louisiana.

Ook wil de organisatie educatieve programma’s ontwikkelen om de bewustwording bij de Amerikanen te vergroten.

Samen met artiestenmanager Rueben Williams (o.m. Anders Osborne) en anderen probeert Benoit maatregelen terug te draaien die leiden tot afslag van deze vaak al beschermde gebieden en het in cultuur brengen van andere ‘wetlands’ door bijvoorbeeld kanalisatie van de grillige waterlopen.

De min of meer bijbehorende all-starband Voices Of The Wetlands maakte tot nu toe slechts een cd, kort na Katrina in 2005. Daarin zitten Tab Benoit, Anders Osborne, Dr. John, Cyril Neville, Big Chief  Monk Boudreaux, Jimmy Sansone, Wayne Thibodeaux, George Porter jr en Johnny Vidacovich. Het is een dwarsdoorsnede van in Louisiana in ieder geval wereldberoemde artiesten.

Door de recente olieramp in de Golf van Mexico en de dreigende schade aan de ‘wetlands’ is het doel van deze organisatie helaas actueler dan ooit.