Sommige tradities zijn nu eenmaal onuitroeibaar: zo is er de koude, taaie oliebol die in de nacht van Oud en Nieuw nog vers en sappig was én zo is er in januari een aantal keren de Kippenvel Top Zoveel over het voorgaande jaar.

Deze uiteraard volkomen subjectieve en incomplete lijst heeft minder pretentie dan de Top 2000, de Top 4000 en al die andere lachwekkende varianten op een definitieve ranglijst gevuld met even goudomrande als dood gekauwde nostalgie.

Wij laten alleen horen wat wij in het afgelopen jaar goed vonden en staan daar de komende weken langer bij stil dan gewoonlijk: dat betekent vaak twee of drie songs van een album.

Op die manier vatten we ons muziekjaar samen, hoewel we daarbij uiteraard albums gemist hebben of nog niet in ons bezit.

Dat geeft niets, want er kwam vorig jaar heel wat moois uit, terwijl we ook in de reguliere uitzendingen verderop in januari uiteraard met het enthousiasme van fans op voor ons nieuwe albums zullen storten, of die nu uit 2017 stammen of van vorig jaar dateren.

Op welke dinsdag die eerste reguliere aflevering is, valt nog moeilijk te voorspellen: wij hebben onze selctie van vorig jaar op een haar na compleet en de uitzending van dinsdag 3 januari is in kannen en kruiken, maar van de volgende zijn nog slechts de contouren zichtbaar, al welven die veelbelovend.

Komende dinsdag draaien we onder meer songs van Flip Noorman, Theo Sieben, Arnold Veeman, Bill Price, Hidden Agenda Deluxe en Beatrice van der Poel, maar hebben we uiteraard ook nog andere namen in het vat.

Als je er dinsdag a.s. bij bent, weet je welke albums wij de moeite van het draaien waard vinden. Tot Kippenvel!