Elton John heeft weer uitgehaald naar de Russische president Poetin na een interview van de laatste in de Financial Times.

Daarin stelt Poetin, dat beleid dat multiculturaliteit en seksuele diversiteit nastreeft, verouderd is.

Verder zie hij dat het liberalisme niet moet worden toegestaan de cultuur, tradities en traditionele familiewaarden van miljoenen mensen te overschaduwen. Ook zei hij dat hij niemand wilde beledigen en iedereen geluk gunde, maar dat sommige dingen de Russen excessief lijken.

Elton John komt al jaren op voor de lhbt-gemeenschap in Rusland en sprak zich dan ook onmiddellijk opnieuw in die zin uit.

In een post op Instagram spreekt hij zijn teleurstelling uit over dat interview en noemt hij Poetin hypocriet om wat hij zegt, terwijl Russische censoren alle referenties hebben verwijderd die verwijzen naar het geluk dat John vond bij zijn echtgenoot David in hun 25-jarige relatie en het opvoeden van hun twee kinderen.

John toont zich net als Poetin een man die het effect niet schuwt als hij schrijft dat dat hij er trots op is te leven in een deel van de wereld waar ‘onze’ regeringen ertoe gekomen zijn het universele mensenrecht te erkennen om te houden van wie je maar wilt en hij is er oprecht dankbaar voor de vooruitgang in het regeringsbeleid dat zijn huwelijk met David mogelijk heeft gemaakt en wettelijk heeft gesteund.

John besluit met de even waardige als vileine inkopper:’Dit heeft ons beiden geweldige rust en geluk gebracht.’:

https://www.instagram.com/p/BzQ38cdD8Fj/?utm_source=ig_embed

Eerdere berichten over Elton John’s strijd voor een gelijkwaardige behandeling van lhtb’ers in Rusland en elders vind je in de categorie Nieuws.