David Crosby en Joe Walsh treden op tijdens de herdenking van de schietpartij in 1968 op protesterende studenten van de Kent State University.

Dat concert vindt plaats op 2 mei, bijna exact vijftig jaar nadat de Nationale Guard het vuur opende tijdens een protestactie op 4 mei tegen de oorlog in Vietnam en vier studenten doodde en er negen verwondde.

Naar aanleiding van die gebeurtenis schreef Neil Young zijn klassieker ‘Ohio’ voor Crosby, Stills, Nash and Young, met daarin de kenmerkende tegenzang van Crosby: ‘How many more?’ Die song maakt tot vandaag aan toe vaak deel uit van Crosby’s concerten.

Joe Walsh studeerde destijds dan weer aan Kent State University, net als drummer Joe Vitale, die met Walsh in Barnstorm zat samen met bassist Kenny Passarelli, nadat Walsh de James Gang had verlaten.

Dat was de groep waarop hij zich concentreerde, toen hij naar aanleiding van die schietpartij besloot te stoppen met zijn studie:

www.sandiegouniontribune.com/sdut-fact-or-fiction-joe-walsh-you-never-know-2012feb02-htmlstory.html

Die drie treden voor het eerst in heel lang weer samen op op 2 mei.

 

Eerdere berichten over David Crosby vind je in de categorieën Nieuws en Rootsmuziek op radio, tv en internet. Een recensie van zijn concert tijdens het Blue Moon-festival in 2019 vind je natuurlijk in de categorie Concertrecensies.