Er is ongewoon veel nieuws rond Crosby, Stills, Nash en/of Young dezer dagen, want in de VS maken regelmatige bezoekers van www.neilyoungarchives.com zich alweer druk vanwege een mogelijke reűnie van vier grote ego’s: Crosby, Stills, Nash and Young.

De reden is een reactie van Young op een vraag van een bezoeker van zijn website. Hij beantwoordde deze opmerking van een overigens woordspelige fan: ‘Comes a time when we all have to set aside our differences for the common good. I believe CSNY have a role to play in saving the country we love. Your support of the Democratic candidate for president would help unite us. Save our country.’

Young reageerde met de woorden: ‘For the common good! Anything is possible,’ In reactie op een andere vraag over mogelijke optredens dit jaar schreef hij echter: ‘Don’t expect anything. I am not focused on playing, I am taking care of my music.’

Hoe het ook zei, een pikant detail is dat de hele kwestie opkwam na opmerkingen van David Ccrosby, die zich zowel van Young als van Graham Nash heeft vervreemd.

Crosby zei namelijk in zijn podcast ‘Freak flag flying’:  ‘If Neil (Young) calls me up and says, ‘Listen, we’ve got to do some gigs … now that Elizabeth Warren is our candidate we’ve got to do some gigs for her in battleground states, what do you think?’ I’d say, ‘What time does the bus leave? I’d work it out, I don’t care if [Graham] Nash likes me or not. The purpose would exceed all of that.’

Bij dit alles tekenen we dan ook nog aan dat de vier samen meer slechte albums hebben gemaakt dan goede, maar ondanks dat hebben we ook weleens heimwee naar hun gezamenlijke magie…..

 

Eerdere berichten over C,S, N & Y en de afzonderlijke vier vind je vooral in de categorie Nieuws.  Recensies van Neil Young and the Crazy Horse’s ‘Colorado’ vind in de categorie recensies rock en de recensie van David Crosby’s zeer goede optreden tijdens het Blue Moon Festival in 2019 vind je in de categorie Concertrecensies.