In een interview met het Engelse muziekblad Uncut stelt Lucinda Williams dat ze altijd verkeerd begrepen is.

Gelukkig vinden wij haar ook niet een singer-songwriter pur sang, maar eerder een kruising van een toverkol, een fatale vrouw en een dronken dichteres die de doem van het Amerikaanse Zuiden bezingt dan een country-zangeres, maar Williams heeft nog altijd bittere herinneringen aan Nashville.

Daar woonde ze in de jaren negentig, maar ze voelde zich er nooit geaccepteerd. In een uittrekstel van een interview in het nieuwe nummer van Uncut legt ze uit hoe dat komt, maar ook waarom ze na jaren Los Angeles weer terug verhuisde. Ook vertelt waarom ze zich ongelukkig voelt met het predikaat ‘singer-songwriter’, dat haar vaak is opgeplakt:

Voor de rest van dat vraaggesprek zou je de nieuwe Uncut moeten kopen en wij eigenlijk ook….

www.uncut.co.uk/features/interviews/lucinda-williams-ive-been-misunderstood-for-so-long-123774

 

Dan kun je meteen meer lezen over wat Pink Floyd-drummer Nick Mason vertelt over de begindagen van Pink Floyd en dan in het bijzonder over hoe Syd Barrett songs schreef, lsd nam en liever met producer Joe Boyd samenwerkte dan met Norman Smith bij het opnemen van zijn experimentele nummers

Mason is daarvoor de goede figuur, doordat hij zich met zijn band Saucerful of Secrets de laatste twee jaar toelegt op het spelen van vroeg werk van Pink Floyd:

www.uncut.co.uk/features/nick-mason-on-syd-barrett-he-was-pushing-in-a-weirder-direction-123716

 

Eerdere berichten over Lucinda Williams en Nick Mason vind je vooral in de categorie Nieuws.