De ervan van Tom Petty eisen van Donald Trump dat hij ‘I won’t back down’ van Tom Petty and the Heartbreakers niet meer gebruikt voor politieke doeleinden.

Dat nummer werd gedraaid tijdens de verkiezingscampagne van Donald Trump op 20 juni in Tulsa, Oklahoma, waarover ook om andere redenen al veel te doen was.

De inhoud van een door Adria, Annakim, Dana en Jane Petty opgestelde tweet liet aan de spreekwoordelijke duidelijkheid niets te wensen over: ‘We geloven in Amerika en we geloven in democratie. Maar Donald Trump vertegenwoordigt de idealen van geen van tweeën. We zouden het haten als fans die door deze regering worden gemarginaliseerd dachten dat we medeplichtig waren aan dit gebruik. Inmiddels hebben we een officiële aanzegging laten uitgaan aan het campagneteam van Trump.’:

https://twitter.com/tompetty/status/1274527971513004033?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1274527971513004033&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.nme.com%2Fnews%2Fmusic%2Ftom-pettys-estate-issues-cease-and-desist-to-trump-campaign-2692503

Heartbreakers-toetsenist onderstreepte dat standpunt nog eens via Instagram met de opmerking dat hij het zelfs niet kon goedkeuren als Trump ‘any piece of music associated with our band’ zou fluiten….

In 2011 was het Petty zelf die een dergelijke stap zette toen de Republikeinse kandidaat Michelle Bachman zijn song ‘American girl’ in haar campagne gebruikte. Zij was een representant van de Tea Party, terwijl Petty fan was van Barack Obama.