De Bayou Mosquitos verloren dertig jaar geleden hun harten aan tex-mex, cajun, rhythm ‘n’ blues, country en americana het algemeen en treden sindsdien op, terwijl ze bovendien met grote tussenpozen albums opnemen.

Dat deden ze in 2003, 2009 en 2015, maar ter gelegenheid van hun jubileum namen Abel de Lange (zang en slidegitaar), Marius Bos (accordeon, piano, orgel en zang), Ad van Beusekom (staande bas en zang) en Louis ter Burg (mandoline, dulcimer en shuitar) maar liefst zestien songs op variërend van nummers van John Prine tot Joe South, van Allen Toussaint tot John Hiatt, van The Band tot James Taylor en van  Ignacio M. Valle tot Abel de Lange.

Die cd zit verpakt in een boek waarin die dertig jaar op impressionistische manier worden samengevat en inderdaad, van het persbericht van hun optreden bij Kippenvel in 2010 is de kop ook afgedrukt.

‘Compadres’ kun je uiteraard bestellen via:

http://www.bayoumosquitos.com

 

De recensie van ‘Delta Darlings’ vind je in de categorie Recensies roots en een aankondiging van het optreden inderdaad in Kippenvel Live: aankondigingen.