In een interview met Rolling Stone dat nu eens niet achter de betaalmuur zit, mag David Crosby vrijuit praten over zijn  album ‘For Free’. Tenslotte is hij de Lieve Lita van dat Amerikaanse blad.

Daarin legt de inmiddels bijna tachtig jaar oude legende uit dat hij ondanks zijn in het artikel opgesomde ellende een optimistisch album maakte.

Dat deed hij tijdens de coronacrisis samen met zijn zoon en toetsenist James Raymond, met wie hij nu alweer ruim twee decennia samenspeelt.

Inderdaad is Crosby’s optimisme in de teksten opvallend, net als in het interview. Ondanks zijn gevorderde leeftijd, zit hij allesbehalve bij de pakken neer: hij is energiek, geïnspireerd, zich bewust van de beperkte tijd die hij nog heeft en dus vol plannen.

Hij gaat dan ook niet zijn tachtigste verjaardag vieren, maar het feit dat hij nog leeft  en dat de relatie met zijn gezinsleden verbeterd is doordat hij niet kon toeren.

Ook komen Stills, Nash en Young nog even aan de orde, maar uitgebreider is zijn relaas over zijn recente vriendschap met Steely Dan’s Donald Fagen.

Alles bij elkaar wekt dit interview de indruk dat ‘For Free’ ondanks het muzikaal simpele ‘River Rise’ wel eens een heel goed album kan zijn:

https://www.rollingstone.com/music/music-features/david-crosby-for-free-album-interview-1190661/

 

 

Eerdere berichten over David Crosby en zijn vijfde solo-album ‘For Free’ vind je in de categorie Nieuws.

 

Daar vind je ook links naar ‘For Free’ en ‘Rodriguez For A Night’.