Van de Amerikaanse singer-songwriter Arlan Feiles komt binnenkort zijn zevende album uit: ‘Blame Me’.

Feiles bleek op zijn voorlaatste album, ‘What Kind Of Word’ (2019), een heel veelzijdige smaak te hebben, want daarop zong hij songs die afwisselend folk, rootsy americana, soul en gospel als invloeden hadden.

Bovendien bleek hij er in verschillende teksten opvattingen op na te houden over maatschappelijke problemen als de problemen van de Amerikaanse ‘working poor’, de aanleg van de North Dakota Pipeline en de onder president Trump toegenomen maatschappelijke tegenstellingen.

Alle reden dus om uit te zien naar ‘Blame Me’, dat door zijn Nederlandse distributeur wordt omschreven als ‘beduidend speelser dan zijn voorganger en heeft iets meer de sfeer van een groovy Randy Newman-album’.

Feiles komt zijn nieuwe album ondersteunen met een tournee vanaf 14 oktober.

Hij treedt dan acht keer op in Nederland en twee keer in België. Het zijn bijna allemaal dubbeloptredens met Diana Jones:

https://www.facebook.com/photo?fbid=272174138109618&set=a.151397693520597

 

De recensie van ‘What Kind Of World’ hebben we alsnog maar even in de categorie Recensies roots gezet….